De golven van de zee
als laatste rustplaats.

Collectieve asverstrooiing

Het is bij ons ook mogelijk om as te laten uitstrooien zonder dat u daarbij op het schip aanwezig bent en zonder ceremonie.

As verstrooien op zee bij zonsondergangDe vaart en het uitstrooien van de as

De as van de overledene kan op afspraak op elk willekeurig moment bij ons in IJmuiden worden ingeleverd.

Op een nader te bepalen datum (afhankelijk van aanbod en weersomstandigheden) vindt vervolgens op respectvolle wijze de asverstrooiing op zee plaats zonder ceremonie en aanwezigen op het schip.

Bij gunstig weer is het wel mogelijk het uitstrooien van de as te volgen vanaf de pieren, die 2,5 kilometer in zee steken.

Certificaat van de asverstrooiing

Er kan door ons een certificaat worden opgemaakt waarop de datum van de verstrooiing vermeld staat, alsmede de exacte positie van de laatste rustplaats. Een certificaat kost € 16,50 en wordt u na afloop overhandigd of opgestuurd.

Data collectieve asverstrooiingen in 2021

  • Woensdag 17 maart 2021
  • Woensdag 16 juni 2021
  • Woensdag 15 september 2021
  • Woensdag 15 december 2021

De vertrektijd is steeds om 11.00 uur.

Meer informatie en contact

Het tarief van een collectieve asuitstrooiing vind u op deze pagina . Wilt u meer weten, heeft u verzoeken of wilt u een asverstrooiing reserveren? Neem dan contact met ons op.

Asverstrooiing Noordzee


Wij verzorgen met ons zeewaardige en gecertificeerde passagiersschip "Koningin Emma" sinds 1997 vanuit de haven van IJmuiden asverstrooiingen op de Noordzee. Er is keuze uit diverse vormen van asverstrooiingen, die verschillen in ceremonieel en mogelijkheden voor persoonlijke invulling van het afscheid.